9. huhtikuuta 2006
Ahaa! > Ahaa ry.

Suomen puzzle-harrastajat Ahaa! ry

Suomen puzzle-harrastajat Ahaa! pyrkii edistämään puzzletehtävien tuntemusta Suomessa. Se antaa suomalaisille harrastajille kanavan tiedon ja mielipiteiden vaihtoon. Tavoitteena on laajentaa harrastajakuntaa niin, että puzzletehtävälehtien julkaiseminen olisi taloudellisesti kannattavaa.

Puzzlet ovat erilaisia loogista ajattelua, nokkeluutta tai oivallusta kysyviä ajanvietetehtäviä, esimerkiksi päättely- tai hahmotustehtäviä, sommittelupulmia, ositteluongelmia, matemaattisia numerotehtäviä tai kuva- ja sana-arvoituksia. Puzzleja ratkotaan yleensä kynällä ja paperilla, tai ne voivat olla mekaanisia pulmia (palapelejä, pirunnyrkkejä tai muita pulmaleluja).

Perustamiskokous

Perustamiskokous

Yhdistys perustettiin 4.2.2000 Turussa. Perustajajäseninä olivat Erja Gullstén, Juha Hyvönen, Pekka Joutsi, Erkki Kiiski ja Tuuli Rauvola. Yhdistys rekisteröitiin 17.1.2002.

Patentti- ja rekisterihallituksen Yhdistysnetti kertoo Ahaa!:n perustiedot.

Lisää julkista tietoa Ahaa!:sta antaa puolestaan Patentti- ja rekisterihallituksen ja Verohallituksen yhteinen Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä.

Toiminta

Yhdistys järjestää vuosittain Puzzlen SM-kisat, joiden tuloksia käytetään valittaessa Suomen MM-kisajoukkue.

Ahaa! on Maailman puzzlejärjestön (World Puzzle Federation) jäsen ja edustaa Suomea järjestön kokouksissa sekä valitsee Suomen joukkueen vuosittain järjestettäviin MM-kisoihin. Syksyllä 2002 järjestimme XI Puzzlen MM-kisat ja kongressin Oulussa.

Julkaisemme myös AHAA-jäsenlehteä.

 Webmaster: juha.hyvonen@iki.fi