12.2.2017

Sanaristikot.net-sivustolle pesiytyneiden haitakkeiden toiminnan esto Firefox-selaimessa uBlock Origin -lisäkkeen avulla

Jos Firefoxissasi on AdBlock- tai AdBlock Plus -lisäosa (add-on, "lisäke"), suosittelen, että poistat sen ja asennat tilalle uBlock Origin -lisäosan ("uBO"), koska se on kevyempi ja mielestäni parempi.

  1. Asenna uBlock Origin -lisäosa asennussivulta.
  2. Klikkaa asennuksen jälkeen uBO-kuvaketta ja sitten mustapohjaista "uBlock Origin"-tekstiä, niin pääset uBO-hallintapaneeliin.

  3. Valitse uBO-hallintapaneelissa "Minun suodattimet"-välilehti ja kirjoita siihen blokattavat osoitteet (shorte.st, popcash.net ja cloudfront.net) ja paina sitten "Vahvista muutokset"-painiketta.

    Jos koko cloundfront.netin blokkaus aiheuttaa ongelmia muilla sivuilla (ks. kohta 5.), voit käyttää sen tilalla "tarkempaa" osoitetta
    cloudfront.net/?cnjed

  4. Kun menet sanaristikot.net-sivustolle, niin klikkaamalla uBO-kuvaketta ja sitten "pyyntöjä estetty"-tekstiä näet sallitut ja blokatut osoitteet.

  5. Jos jokin sivusto ei toimi kunnolla, esim. fonecta.fi, niin uBO:n voi poistaa käytöstä kyseisellä sivulla painamalla uBO:n sinistä "virtapainiketta", jolloin se muuttuu harmaaksi, ja lataamalla sivun uudelleen.