Juha Hyvönen Ristikon anatomia IS-kovis 24.4.2021

Ristikko on parhaimmillaan silloin, kun loogisin tapa aloittaa sen ratkonta on väärä tapa.
– – Onsilo Kaar, ristikkologian desantti

Ristikko on svg-piirros, joka on upotettu LibreOffice-taulukkoon, joten sen voi ratkoa suoraan tietokoneella. Tosin jokaisen kirjaimen syöttämisen jälkeen pitää erikseen siirtyä toiseen ruutuun joko nuolinäppäimillä tai klikkaamalla uutta ruutua.

Tiedosto pitää tallentaa levylle ennen kuin siihen voi tehdä muutoksia.

Taustaa

Ristikon idea iti IS-koviksen 27.3.2021 keskustelusäikeessä olleesta ylläpidon kommentista viestissä 3: Ristikossahan on selvä mainio lähtökohta, jota ei kuitenkaan ole pantu framille.

Myös oman ristikkoni laadinnan aloituskohta on täysin selvä – kunhan sen vain keksii ja löytää.
Haluatko vinkin? Ristikossahan on vinkki!

Anatomia

Ristikossa on 103 ratkaisusanaa ja 334 vastausruutua, joista piiloruutuja on 22 (6,6 %). Ratkaisusanojen keskipituus on 6,27 kirjainta.

Selitys putkahtaa esiin vihjettä klikkaamalla tai tökkäämällä. Toinen klikkaus tai tökkäys vihjeeseen tai selitykseen piilottaa selityksen.
Kapealla näytöllä peräkkäiset näkyvissä olevat selitykset voivat mennä osittain päällekkäin.

tuossa minä olen laskeva pääkaupunkia algeria mestattu valvoja ahti pois osissa tatu ranteeseen polar täällä viittojakin pukimo timantti koru rengas ananas timanttiananas koruananas iike- ounas liike lounas liikelounas ben-t hurinat hengen vaihtoehto rahat nuoli vasemmalle alit paini övermark portaita ylös atro kiven paikka ientasku lemon neiti ennen sopua tora d king cole donnat pyhap- happy hour happy-hour urho vastaa karhua swat voi tälläkin arla ex pop-poppoo sweet ei pääse asiaton suksi edellä tovi osui usein atik pyhä eläin staasi uivaa etoa dd daamit aamit tuo se ratatouille takaisin, mutta jätä juustonpalat nyt pois elliott tspot essit satamapaikka aden aloittaa musikaalin high tasa-arvon keskus saar a-s a s nuoli saasta tuo mies tähän sukuun uimoset lentoa nopeampi allegretto orastaa omenatarhassa nata anki arto

Lisäilen selityksiä tarvittaessa.